Geplande chirurgie/spoed chirurgie 2021

De opnamen op de IC worden verdeeld in medisch (niet-chirurgisch)electief-chirurgisch en spoed-chirurgisch. Hieronder treft u de gegevens over de electief-chirugische (geplande chirurgische opnamen en spoed-chirurgische opnamen, dat wil zeggen die IC opnamen na spoedoperatie of pre-operatief ter stabilisatie vëër spoedoperatie.

 

Er bestaan grote verschillen in het aantal en het type patiënten opgenomen op verschillende IC's in Nederland. Daar moet voor gecorrigeerd worden voordat je prestaties van IC's kunt vergelijken. Ondanks dat deze correctie zo nauwkeurig mogelijk wordt uitgevoerd, kan het zijn dat er voor belangrijke patiëntkenmerken onvoldoende gecorrigeerd wordt of dat een IC een heel andere patiëntenpopulatie behandelt dan landelijk gemiddeld waardoor de case-mix voor die IC onvoldoende gecorrigeerd wordt.

Meer

 

 

In verband met statistische en privacy aspecten tonen deze grafieken alleen de ziekenhuizen met meer dan 5 opnamen voor de betreffende patiëntengroep.

U kijkt naar:

Geplande chirurgie/spoed chirurgie

 

Selecteer jaar:

 

Selecteer ziekenhuis:


Lijst bevat alleen ziekenhuizen die daartoe toestemming hebben verleend

Bekijk per onderwerp:

Basisgegevens IC units Mortaliteit (SMR APACHE IV, geijkt) Heropname Behandelduur IC Beademingsduur


Bekijk per patiëntengroep:

Medisch Geplande chirurgie/spoed chirurgie CAP (Community acquired pneumonie) Sepsis OHCA (Out of Hospital Cardiac Arrest) Laag risico (APACHE IV) Midden risico (APACHE IV) Hoog risico (APACHE IV)